| ||||||||
A Herger Pince PARÁZS Cuveé-je2009-es villányi PARÁZS Cuveé Most Cuveé-vel is jelentkezünk a borpiacon. Portugieserből, Kékfrankosból és Cabernet Sauvignon szőlőkből készült borok házasításával készült. Jellemzően megtartotta a Portugieser lágyságát, felvette a Kékfrankos jellegzetes zamatát, amit a Cabernet Sauvignon harmonizál egységbe. Mélyvörös, testes, visszafogottan tüzes, szívet, testet melengető vörösbor, melyhez - úgy gondoljuk - illik a Parázs fantázianév. Ripka Gergely véleménye a PARÁZS Cuveé-ről Szép sötét rubin szín a borászat első, nem 100 % portugieserében (KFR+CS). Illatban a portugieser fiatalos, pörkölt kávés aromáit lehet fölismerni azonnal (vakon biztos annak mondanám). Mellette kompótos, meggyes, cseresznyés illatok, talán szilva... Sima felszínű, egyszerű, de mégis gömbölyded, gördülékeny vörösbor. Nem az a fajta, amin elmerengünk órák hosszat, meg szálazgatjuk napestig a rétegeit, de világos, hogy nem is olyannak készült. Finom, délies tanninok és visszafogott savak, jóleső, vidám gyümölcsök, közepesnél rövidebb íz. Őt tényleg csak inni kell. Nem szeretem ezt a klisészerű kifejezést, de talán az ilyet szokás beszélgetős bornak hívni (?), vagy csak rezignáltan kortyolgatni belőle párat egy nehéz nap legvégén. |
||||||||